Lucht

In Lucht vertelt Eveline het ontroerende verhaal over de laatste weken met haar moeder. In een kleine kamer van het verpleeghuis brengen moeder en dochter die samen door. Ze voeren korte gesprekken. De moeder wordt plotseling blind, de dochter blijft fijnzinnig observeren: de wandelaars in de binnentuin, de trouwe jonge meeuw Dik, de grijze kinderen in het tehuis.

Lucht is zowel een persoonlijke herinnering als een universeel verhaal over zorg, troost en veiligheid. En over die kleine dingen die in de laatste weken van een leven steeds belangrijker worden: Een slok water, liefde en lucht…

Lucht wordt uitgeven door Uitgeverij De Brouwerij |Brainbooks

https://www.uitgeverijdebrouwerij.nl/boeken/lucht/

Dit boek is een mooie illustratie van hoe je met warme verbondenheid leven kan toevoegen aan de dagen en de grenzen van het leven kan verleggen.

Manu Keirse, Emeritus-hoogleraar verlies, KU Leuven en auteur van o.a. Helpen bij verlies en verdriet

Met rake, ontroerende observaties beschrijft Eveline van de Putte op virtuoze wijze het breekbare proces van afscheid nemen van haar moeder. Vaak uiterst broos en dicht op de huid, met ruimte voor verwondering en lucht. 

Michiel van Erp, regisseur

Een moeder is het land waar we vandaan komen. Dit bijzondere boek vertelt over het vergoed verdwijnen van dat land. De ervaring van een dochter die haar moeder verliest. Ontroerend!

Rodaan Al Galidi, auteur

Ik ben diep geraakt. Eveline heeft met dit boek niet alleen een persoonlijk monument voor haar moeder geschreven, maar geeft hiermee ook mijn eigen onvoorwaardelijke liefde vleugels.

Max Douw, kleinkunstenaar