Eveline

Eveline van de Putte is een bevlogen verteller en schrijver van o.a. Stormachtig Stil, levensverhalen van roze ouderen – en het onlangs verschenen Nieuwe Namen, levensverhalen van transgenderouderen. In Nieuwe Namen komt de transgenderpopulatie in al haar diversiteit aan bod. Transseksuelen, travestieten, crossdressers, transvrouwen en transmannen vertellen openhartig over hun zoektocht naar hun ware identiteit en het proces van eindelijk zichzelf worden.

Sinds maart 2014 reist van de Putte door Nederland en België met de Tour d’Amour, een dialoog bijeenkomst om seksuele diversiteit en genderidentiteit binnen zorg en welzijn bespreekbaar te maken. De Tour d’Amour is inmiddels 135 keer uitgevoerd (20 januari 2019)! 

Eveline is behalve schrijver ook trainer en fotograaf. Veel van haar werk richt zich op mensenrechten en empowerment. Ze gebruikt kunst als een middel om taboes te doorbreken en onbekende groepen stem en gezicht te geven. Ze schreef onder andere over ouderen in Suriname (Fosten Tori), oudere migranten vluchtelingen in Nederland (Van Ver) en heeft regelmatig foto exposities.

Aan het werk voor het Headwind project in Nepal (foto: © 2011 Alice Verheij)